Elaborarea unui Certificat Energetic se realizeaza conform legislatiei in vigoare si anume dupa Ordinul MDRT nr. 2237 / 2010, publicat in MOf, partea I nr. 683 / 08.10.2010.

In cazul in care vrei sa vinzi o locuinta, sa o inchiriezi sau vrei sa o intabulezi, nu o poti face fara Certificatul Energetic.

Art. 12 – alin. (2) Pentru categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, certificatul se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere. O cladire(locuinta, etc) este performanta energetic atunci cand instalatiile aferente realizeaza o buna functionare (incalzirea termica a incaperilor, incalzirea apei pentru consum, racirea, ventilarea, iluminatul sau orice alte utilitati) si un consum cat mai redus. Performanta energetica se refera la tot ceea ce implica o buna functionare a cladirii: incalzirea termica a incaperilor, incalzirea apei pentru consum, racirea, ventilarea, iluminatul sau orice alte utilitati.Chiar daca nu urmeaza sa vinzi, sa inchiriezi sau nu o cladire noua, Certificatul Energetic iti ofera o imagine clara despre ce ar trebui sa faci pentru a reduce cheltuielile de intretinere si pentru a creste confortul.